Poradna Nuna Leaf Curv houpací french šedá

Autor: | Vloženo: 24.11.2016 000 19:59 | Témata: Poradna Nuna Leaf Curv houpací french šedá

Která váhová kategorie je správná?

Dobrý den, mám trochu zmatek s uváděnými hmotnostmi. V textu píšete, že je vhodný pro děti od narození do 15 kg, ve vlastnostech pak doporučený věk(?) od narození až do 60 kg.
Jak to tedy je?

  • 24. listopadu 2016 - Oficiální zástupce obchodu Nuna.cz

    Pěkný večer pane Skořepa,

    jako lehátko je pro miminka homologované do 15 kg. Výrobce však lehátko testuje i na použití pro starší děti, proto je uvedená i vyšší nostnost. Samozřejmě ale už u té vyšší váhy nelze lehátko použít na ležení, ale např. pouze na sezení. Je to pěkně znázorněné na detailní fotografii u tohoto produktu: https://www.nuna.cz....

    Snad vám má odpověď pomohla. Pokud potřebujete další doplňující informace, neváhejte se na nás obrátit:-)

    S pozdravem Tošovská, www.nuna.cz, [email protected]

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • M

      25. listopadu 2016 - M

      A podle jakého předpisu a jako co je lehátko homologované? Od kdy lehátka podléhají homologaci? Pokud vím, homologaci podléhají např. autosedačky. Ale dětská lehátka? Co je to za hloupost, že těžší dítě, než 15 kg nesmí v lehátku ležet? To mu to lehátko nějak ublíží a při sezení ne?


    • Nuna.cz

      25. listopadu 2016 - Oficiální zástupce obchodu Nuna.cz

      Pěkný den,

      chtěla jsem odpověď zjednodušit uživateli, obecně je tato problematika trochu složitější.

      Homologací jsem myslela ověření určitých vlastností výrobku z hlediska přípustnosti jeho použití a následně úřední souhlas s jeho poutižím (což se určitě netýká pouze autosedaček). LEAF™ curv byl testován dvěmi normami pro dvě využití EN12790 a FCBA v souladu se standardem NF D60-300 Části 1 a 2. Použití lehátka v návaznosti na váhu a věk dítě je pak rozebrán výrobcem mnohem více...

      Zjednodušeně řečeno, pokud na lehátko dáte 10 kg dítě a pokud si na něj lehne třeba 40 kg dítě, rozdíl tady opravdu je. Nejde o to, že by si to dítě u ležení ublížilo a u sezení ne, ale o to, že u větší váhy je vyvíjen tlak pákou na zádovou opěrku a ta by nemusela vyšší zátěž vydržet. Naopak, když si dítě pouze sedne, je tlak vyvíjen pouze na podpěrnou nohu.

      S pozdravem Tošovská, Nuna.cz


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.